.

Ιδιοκτήτες των Ι.ΙΕΚ ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να μην προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας τους

Νεα

Ιδιοκτήτες των Ι.ΙΕΚ ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να μην προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας τους

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους και κυρίως να μην προχωρήσει η διαδικασία της αναστολής λειτουργίας τους επιζητούν οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται αντιμέτωποι με την διαδικασία αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, ζητά την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για μια – όπως την χαρακτηρίζουν – “ύστατη προσπάθεια ¨αποκατάστασης ¨των ΙΕΚ, το όνομα και η αξιοπιστία των οποίων έχει θιγεί τραγικά με τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα των κυρίων Λοβέρδου και Στύλιου”.

Η επιστολή αναφέρεται στην απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που προ δύο εβδομάδων έδωσε σε περίπου 20 ΙΕΚ με οφειλές προς Ταμεία και Δημόσιο προθεσμία έως τις 15-10-2014 για ρύθμιση των οφειλών και ακολούθως κατάθεση ασφαλιστικής ενημερότητας. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιούσε με άμεση άρση των αδειών λειτουργίας τους.

Στην ίδια επιστολή προς τον πρωθυπουργό οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ τονίζουν πως ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας την παράταση της προθεσμίας μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, αλλά αντί απάντησης το υπουργείο κυκλοφόρησε λίστες με τα ΙΕΚ και τους υπόλοιπους οργανισμούς για τους οποίους επίκειτο η άρση της άδειας λειτουργίας τους.

Με αφορμή αυτή την κίνηση οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΙΕΚ κάνουν λόγο για αήθη επίθεση εναντίον τους και ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει αυτός την επίλυση του θέματος, δίνοντάς τους το χρόνο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους εντασσόμενοι στην υπό κατάθεση στη Βουλή νέα ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο.

Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

“ Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ιδιωτικών ΙΕΚ, απευθύνεται σε εσάς σε μια ύστατη προσπάθεια ¨αποκατάστασης ¨των ΙΕΚ, το όνομα και η αξιοπιστία των οποίων έχει θιγεί τραγικά με τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίες του Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα των Κυρίων Λοβέρδου και Στύλιου.

Ο κος Στύλιος με το έγγραφο του 67/27-9-2014, που απεύθυνε σε μέλη μας, ζήτησε την μέχρι 15-10-2014 κατάθεση ασφαλιστικής ενημερότητας, άλλως θα προχωρούσε σε άρση των αδειών λειτουργίας τους.

Ζητήσαμε με το αριθ. πρωτ.: 1957/13-10-2014 έγγραφό μας, που κοινοποιήσαμε και στον Υπουργό, την παράταση της προθεσμίας μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, θεωρώντας μάλιστα πως ένας Υπουργός είναι αδιανόητο να προχωρεί σε τέτοιες αποφάσεις, αδιαφορώντας για την δική σας εξαγγελία, ως προς την επικειμένη ψήφιση της σχετικής διάταξης. Αντ΄ αυτού ο Υπουργός κος Λοβέρδος κυκλοφόρησε λίστες για τα ΙΕΚ και άλλους οργανισμούς, στους οποίους θα ανακαλέσει την άδεια.

Για να αποδείξει άραγε ¨το θεάρεστο έργο του¨ και σε ποιους;

Για να διαλύσει την ιδιωτική παιδεία ¨στο χώρο των ΙΕΚ) που οδεύει έτσι ολοταχώς σε μονοπώλια;

Για ποιους λόγους άραγε συμπεριέλαβε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, που όχι μόνο δεν έχουν άδεια, αλλά είναι κλειστοί εδώ και χρόνια;

Για ποιο λόγο Κύριε Πρωθυπουργέ, δεχόμαστε τέτοια αήθη επίθεση, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε; Χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία(αρνήθηκε να μας συναντήσει);


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να σταματήσει τον αδυσώπητο πόλεμο που έχει κηρύξει, εναντίον Σχολών που έχουν τα μάλα προσφέρει στο χώρο της ιδιωτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Χώρα.

Έχουμε αποδείξει την άξια και ηθική συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της Ελλάδας και την δημιουργία άξιων επαγγελματιών – άξιων Ελλήνων. Δεν αξίζουμε τέτοια συμπεριφορά, τέτοια ισοπέδωση, τέτοια καταστροφή. Ελπίζουμε ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας και θα παρέμβετε καταλυτικά. ”.

ΥΓ: Αναρρωτιόμαστε αν πληρώσουν τα χρέη τους , πάλι θα τους κλείσει ο κ. Λοβέρδος ; μάλλον όχι . Στα ταμεία λοιπόν !