.

Νομικά θέματα

Downloads
Όνομα Περιγραφή Εμφανίσεις
Κατάλογος νομίμων ΙΕΚ 02/11/2016

Δείτε εδώ τα νόμιμα ΙΕΚ της Χώρας για να είστε ενημερωμένοι .

1
Εγκύκλιος για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων και την καταβολή επιδόματος ανεργίας

13/07/2016


27
επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΙΕΚ (αρχείο pdf)

11
ASEP_OTA_2007

Απάντηση ΑΣΕΠ σχετικά με το [b]εάν υπάρχει νομικό κώλυμα 12μηνής απασχόλησης για εργασία σε Ο.Τ.Α[/b] συναδέλφων που εργάζονται ως εποχικό προσωπικό με τις ειδικότητες είτε του «Προγραμματιστή Η/Υ» είτε του «Χειριστή Η/Υ».

[b]Το αρχείο καταχωρήθηκε στις 20/11/2007.[/b]

50
Απάντηση ΑΣΕΠ για το θέμα της πρακτικής

Έγγραφο - απάντηση του ΑΣΕΠ σε ερώτημα του [b]iek-01.com[/b] σχετικά με το εάν λαμβάνεται η μη υποχρεωτική πρακτική άσκηση των αποφοίτων σχολών ΙΕΚ ως προϋπηρεσία από το Α.Σ.Ε.Π στου διαγωνισμούς του Δημοσίου.

76
Δημοσίευμα εφημερίδας για μεταπήδηση σε ΤΕΙ.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της Εφημερίδας «Ο κόσμος του επενδυτή», της 14ης Οκτωβρίου 2007, που αναφέρεται στο ξεκίνημα που έγινε για την μεταπήδηση των σπουδαστών ΙΕΚ σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το αρχείο σε pdf μορφή βρίσκεται στο τμήμα «Νομικά θέματα» του portal iek-01.com.

Όπως πάντα η πρόσβαση είναι δυνατή για τα μέλη. Το όνομα του αρχείου είναι KosmosTependiti_14Okt2007.zip

157
Apantisi_IpSig

Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών σχετικά με το θέμα των εισιτηρίων.

55
Νόμος_3475/2006 για τα ΤΕΕ

Το zip file περιλαμβάνει ένα pdf αρχείο με τον Νόμο 3474/2006.

Είναι ο Νόμος σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται τα ΤΕΕ και αντικαθίστανται από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

Δεν σχετίζεται άμεσα με τις σχολές ΙΕΚ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφορά έμμεσα διότι πολλοί σπουδαστές των ΙΕΚ έχουν φοιτήσει προηγούμενα στα ΤΕΕ.

Ο Νόμος αυτός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκδικητικός από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας γιατί οι μαθητές της Β΄ τάξης του Α΄ κύκλου των ΤΕΕ που απορρίφθηκαν λόγω ελλιπούς φοίτησης δεν έχουν τη δυνατότητα να ξαναφοιτήσουν στην ίδια τάξη των ΤΕΕ γιατί αυτά καταργούνται σταδιακά και έτσι δεν θα λειτουργήσει τη φετινή χρονιά η Β΄ τάξη ΤΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες στο αρχείο.

Να ευχαριστήσουμε το μέλος [b]sotiris[/b] για την γνωστοποίηση του νόμου.

22
Νόμος_3051_2002

Νόμος 3051/2002. Στον Νόμο αυτόν αναφέρονται τα περί μοριοδότησης με 150 μόρια των Διπλωματούχων ΙΕΚ σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα όπως μπορείτε να δείτε και από άλλα αρχεία του Portal όπως η απόφαση συναδέλφου που έδωσε ΑΣΕΠ.

37
Νόμος_2009_του_1992

Περιέχεται ο νόμος 2009 του 1992 σχετικά με τον ΟΕΕΚ, τον τρόπο καθορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Διπλωματούχων ΙΕΚ κτλ. Ουσιαστικά μας αφορά μέχρι και πριν το Κεφάλαιο Γ αλλά τον παραθέτουμε ολόκληρο για να έχετε πλήρη γνώση του πρωτότυπου κειμένου.

62
Προεδρικό Διάταγμα

Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» κάλυψης θέσεων σε κλάδους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης του Δημοσίου από αποφοίτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΙΕΚ.

74
Ένσταση_υποψηφίου

Το αρχείο καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα 150 μόρια στο Α.Σ.Ε.Π δεν τα δικαιούνται οι Διπλωματούχοι ΙΕΚ έτσι απλά επειδή τελείωσαν τη σχολή.
Το αρχείο είναι προσφορά συναδέλφου που έδωσε Α.Σ.Ε.Π.

60
Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών

Στο συγκεκριμένο αρχείο word, αποδεικνύεται το αυτονόητο.
Πως δηλαδή δεν χρειαζόμαστε επιπλέον πιστοποιητικά ιδιωτικών σχολών (που ανήκουν από άποψη ελέγχου στο Υπουργείο Εμπορίου)
Εξαίρεση των υποψηφίων-κατόχων τίτλων σπουδών δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως ειδικότητας Πληροφορικής από την υποχρέωση απόδειξης γνώσης Η/Υ.

Για να μην γίνεστε αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους διαβάστε προσεκτικά.

53